ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Της Δέσποινας Β. Τυμπανίδου

Έκδοση Αδελφότητος Θεολόγων “Ο Σωτήρ”

“…Ξύπνησε ξάλαφρος σα να είχε κοιμηθεί ώρες. Από το μικρό παράθυρο έβλεπε, πως έξω είναι ακόμα νύχτα βαθιά. Πώς είναι όμως όλα απαλά, ήρεμα, γεμάτα θεϊκό μυστήριο!

Αυτή την ώρα τίποτε άλλο και κανένα άλλο δεν σκέφτεται ο Κίμων. Μόνο τους ξένους, εκεί στο σταύλο. Τι να γίνονται άραγε; Ξεκουράστηκαν από τη μεγάλη ταλαιπωρία του ταξιδιού;

Μια τρελή ιδέα πέρασε από τη σκέψη του. Να πάει ως το σταύλο να δει, αν βολεύτηκαν, αν θέλουν τίποτε. Να νιώσει πάλι να τον αγκαλιάζει το στοργικό βλέμμα της ευγενικιάς γυναίκας,να της πει πως είναι ορφανός, πως θα ήθελε να την φωνάζει με το γλυκό όνομα της μάνας, να νιώσει πάνω στο κεφάλι του το απαλό της χάδι. Κι έπειτα να την παρακαλέσει να τον πάρουν στη δική τους δούλεψη,να δώσει όλη τη φροντίδα του στο παιδί που θα γεννούσε, να τον έχει σαν αγαπημένο αδελφό…”

Ο Κίμων θα μάθει το μυστικό του πατέρα του και θα ταξιδέψει από την αριστοκρατική Αθήνα στην Ιερουσαλήμ. Θα αντιμετωπίσει κινδύνους, θα νιώσει τον πόνο, αλλά θα ζήσει και κάτι ενετλώς μοναδικό. Ένα βιβλίο συναρπαστικό, που μας μεταφέρει στα χρόνια του  Χριστού και μας βάζει στο άγιο κλίμα των Χριστουγέννων!