Την Κυριακή 9 Μαΐου, οι Χαρούμενες Αγωνίστριες Αθηνών είχαμε την Εορτή Λήξεως των Ομάδων μας! Συγκεντρωθήκαμε όλες μαζί και πάλι για να θυμηθούμε, από τη χρονιά που πέρασε, τις εξορμήσεις μας, τις γιορτές και τις εκδρομές μας, τα παιχνίδια μας,τα τραγούδια μας αλλά κυρίως τα συνθήματα και τους αγώνες μας…

Μια ευλογημένη χρονιά έφτασε στο τέλοςΞεχωριστή θέση στη γιορτή μας είχε ο εορτασμός των 50 χρόνων ζωής των Ομάδων μας!!! Φωνές από το παρελθόν… το παρόν ακόμα και το μέλλον! Χαρούμενες Αγωνίστριες όλων των ηλικιών άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν για τις  εμπειρίες τους στις Ορθόδοξες Χριστιανικές Ομάδες μας!!!

  • “…Πετώντας από τα Χελιδόνια φέτος ήρθα στις Χαρούμενες Αγωνίστριες και η εμπειρία ήταν ξεχωριστή! Κάθε Σάββατο ανυπομονούσα …. Τι θα κάνουμε σήμερα; …. Και πριν προλάβω να απαντήσω τα αναπάντητα ερωτήματα, είμαι εκεί….. κάνουμε το θέμα μας και είναι όλα τόσο ωραία! …Όταν φεύγω από την ομάδα νιώθω γεμάτη …..Προσπαθώ να εφαρμόσω το νέο σύνθημα και με αγωνία περιμένω το επόμενο, το άλλο Σάββατο…” (Μ. Α΄ Γυμνασίου)
  • “ Ίσως  ο αγώνας των καθημερινών μου υποχρεώσεων να με είχε κουράσει, αν δεν είχα στο μυαλό μου όλα αυτά που συζητάμε σε κάθε συνάντηση των Χαρούμενων Αγωνιστριών. Λόγια που με γεμίζουν θάρρος και δύναμη για να αντιμετωπίσω ό,τι συμβαίνει γύρω μου, άκουγα κάθε φορά. Η Ομάδα είναι η καλύτερη μου φίλη.” (Μ. Β’ Γυμνασίου)
  • “….Οι Ομάδες των Χαρούμενων Αγωνιστριών πέρα από τις όμορφες συζητήσεις, τα παιχνίδια και τις εκδρομές, μας προσφέρουν και  την Κατασκήνωση. Στην Κατασκήνωση δεν μπορώ να σας περιγράψω, πώς περνάμε…. Πρέπει να έρθετε να το ζήσετε από κοντά…..Κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς την Κατασκήνωση!!!” (Ι. Γ’ Γυμνασίου)
  • “Η πίεση του καθημερινού σχολικού προγράμματος μαζί με όλα τα εξωσχολικά μαθήματα δε μας δίνουν χρόνο να κοιτάξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. ….στην Χριστιανική μας Ομάδα, μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον ερχόμαστε σε επαφή με το Λόγο του Θεού. Σβήνει τη δίψα των αποριών και των ερωτημάτων μας. Αγγίζει τις εφηβικές μας καρδιές, καθώς αναλύεται με πολλά παραδείγματα από Βίους Αγίων, γνώμες Πατέρων  της Εκκλησίας, περιστατικά από τη ζωή αγιασμένων ανθρώπων. Έτσι τον κατανοούμε καλύτερα και τον κάνουμε βίωμά μας… Δεν μπορώ επίσης να μη σημειώσω κάτι για τα αφιερώματα των ομάδων μας στα εθνικά ζητήματα. «Πατρίδα» λέξη γλυκιά, που με συγκινεί και με ενθουσιάζει.” (Ε. Α’ Λυκείου)
  • “….Για μένα η Ομάδα είναι η ώρα του πνευματικού ανεφοδιασμού, της συναναστροφής με τις συνομήλικές μου και βέβαια η ώρα της ξεγνοιασιάς και της ξεκούρασης. Το πιο όμορφο και ωφέλιμο διάλειμμα από τα μαθήματα και το άγχος της εβδομάδος….Νιώθω την ανάγκη  να ευχαριστώ καθημερινά το Θεό που με αξιώνει να βρίσκομαι στην οικογένεια των Χαρούμενων Αγωνιστριών…..” (Ε. B’ Λυκείου)
  • “Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που βρέθηκε ένας ευλογημένος άνθρωπος να μου υποδείξει τις Ομάδες. Ένα χώρο που πέρα από τη χαρά, τη φιλία, την ευτυχία, προσφέρει την Αλήθεια…. Εκεί λύνονταν απορίες μου και έπαιρνα επιχειρήματα για να αντιμετωπίσω τους διάφορους πειρασμούς. Κάθε εβδομάδα περίμενα τη συνάντηση της Ομάδας για να μάθω κάτι καινούργιο και σπουδαίο. …. Έξι χρόνια στις Ομάδες των Χαρούμενων Αγωνιστριών! Χαρούμενες Αγωνίστριες! Τι όνομα! Το δικό μας Όνομα. Η δική μας ιδιότητα….. Ένα “ευχαριστώ” βγαίνει βαθιά από την καρδιά μας.”(Ε. Γ’ Λυκείου)

Από τη γιορτή μας δεν μπορούσε  να λείπει η κατασκήνωση!! Εν αναμονή του Ελληνικού προτείναμε, σχεδιάσαμε, αποφασίσαμε! Άλλος ήθελε να ξυπνάμε στις 12:00, άλλος να τρώμε μαλλί της γριάς, άλλος να παίξουμε πόλο, άλλος…!!! Πάντως όλοι συμφωνήσαμε ότι  …“ οι κυρίες κάτι καλό θα σκεφτούν για μας και φέτος” και ότι  ΣΙΓΟΥΡΑ … θα είμαστε όλες εκεί!!!

Η εκδήλωση μας έκλεισε με τα πατρικά λόγια των σεβαστών Πνευματικών. Μας ευχήθηκαν… μας έδωσαν  πολύτιμες συμβουλές  για το καλοκαίρι.

…..κι ύστερα ένα γλυκό και απολαύσαμε την παρέα μας!

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.  Για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου και για όποια άλλη Χαρούμενη Αγωνίστρια ήθελε. Ζητήσαμε με όλη μας την καρδιά τις πρεσβείες της για τις εξετάσεις που έρχονται αλλά και για όλη μας τη ζωή!