Μαθητές

Μαθήτριες

Μία υπέροχη κατασκήνωση για κορίτσια που θα πάνε Γ΄, Δ΄, Ε΄,  ΣΤ΄ δημοτικού!

Λίγο έξω απ’ την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, και κοντά στοβουνό Χορτιάτη, βρίσκεται μία απ’ τις πιο όμορφες κατασκηνώσεις…!!!

Όλη τη χρονιά περιμένουμε πώς και πώς να φτάσει η στιγμή εκείνη του καλοκαιριού που θ’ αντικρύσουμε την αγαπημένη μας κατασκήνωση, τη «Θεοσκέπαστη»!

Για 8 ολόκληρες μέρες του Ιουλίου αλλάζουμε κόσμο και ζούμε πράγματα που μας μένουν αξέχαστα!!! Βρισκόμαστε στον καθαρό αέρα, μακριά απ’ το θόρυβο της πόλης και κάτω από τη σκέπη του Θεού. Το μόνο που μας θυμίζει την πόλη μας είναι η θέα της από ψηλά. Η υπέροχη αυτή θέα γίνεται ακόμη πιο όμορφη το βράδυ, όταν τα φώτα της καθρεφτίζονται στα νερά της θάλασσας!

Μέσα στο καταπράσινο τοπίο δεσπόζει, σε σημείο που να φαίνεται απ’ όλα τα μέρη της κατασκήνωσης αλλά και όταν κανείς πλησιάζει προς αυτήν, ο θησαυρός μας, ο θαυμάσιος  και μεγαλόπρεπος ναός που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στον οποίο ανοίγουμε και κλείνουμε την κάθε μέρα μας.

Όμως ας μην ξεχνιόμαστε… Μία κατασκήνωση έχει ένα πρόγραμμα…!!! Ένα πρόγραμμα αποκλειστικά φτιαγμένο με γνώμονα τα παιδιά… Με πολύ και ζωντανό τραγούδι, ωφέλιμη ψυχαγωγία, ευλογημένες πνευματικές στιγμές, πολλά δωράκια, απίθανες εκπλήξεις, πεντανόστιμα φαγητά και ατέλειωτες ώρες δημιουργικότητας, μέσω χειροτεχνιών ή άλλων δραστηριοτήτων.

Αλλά τα όμορφα πράγματα δε σταματάνε εδώ… Συνεχίζονται, καθώς η κάθε μέρα μας είναι κάτι το διαφορετικό!!! Τη μία γινόμαστε όλοι μία ομάδα και παίρνουμε το όνομά μας, την άλλη μαθαίνουμε σωστούς τρόπους συμπεριφοράς αλλά και το πώς μπορούμε να βοηθάμε περισσότερο στο σπίτι μας. Ζωντανεύουν μπροστά μας γεγονότα της ιστορίας και της πίστεώς μας. Απολαμβάνουμε ένα υπαίθριο δείπνο αλλά και περιπάτους εξερεύνησης της φύσης! Κηρύσσονται ξαφνικοί διαγωνισμοί. Διοργανώνονται μουσικές συναυλίες με παραδοσιακά όργανα και οργανοπαίκτες εμάς!!!

Ξεχάσαμε όμως το πιο διασκεδαστικό… Αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά και καμιά φορά και οι μεγάλοι… τα παιχνίδια…!!! Πολλά, ωφέλιμα, διασκεδαστικά, κινητικά, εκπαιδευτικά, ομαδικά παιχνίδια που μας ταξιδεύουν άλλοτε σε φανταστικές χώρες με δικούς τους κανόνες, άλλοτε σε χώρες σκέψης που πρέπει να μας οδηγήσουν σε κάποια λύση και άλλοτε στην πολύχρωμη παιδική χαρά μας ή στα μεγάλα αθλητικά γήπεδα(μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϋ) για να ζήσουμε εκεί είτε ατομικές, είτε ομαδικές εμπειρίες!

Πέρα απ’ όλα αυτά τα διασκεδαστικά και όμορφα πράγματα, στην κατασκήνωσή μας βρίσκουμε πολλές ευκαιρίες για να γεμίσει η καρδιά μας με Χριστό. Μαθαίνουμε και γνωρίζουμε περισσότερες αλήθειες γι’ Αυτόν μέσα από ωραίες ιστορίες και σχετικές δραστηριότητες. Αυξάνουμε την αγάπη μας για τον Χριστό και ζούμε στη γεμάτη αγάπη αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Στον ναό μας χαιρόμαστε την κατασκηνιώτικη Θεία Λειτουργία και τη συμμετοχή μας στη Θεία Κοινωνία…

Τελειώνοντας, λοιπόν, αυτές τις ξεχωριστές μέρες της κατασκήνωσής μας, τα παιδιά φεύγουν με παραγεμισμένες τις βαλίτσες τους από υγιές παιχνίδι, ζωντανό τραγούδι, ξεκαρδιστικές ψυχαγωγίες, αλλά κυρίως πλούσια πνευματικά εφόδια, καρδιά γεμάτη από Χριστό, πραγματικές φίλες και…… αναμονή για την επόμενη χρονιά!!!

«Αν και είναι μία εβδομάδα, το ζεις για ένα χρόνο.»
(φράση κατασκηνώτριας ΣΤ΄ δημοτικού)

Φωτογραφίες