Μέσα σε αναστάσιμο κλίμα, το Σάββατο 21 Απριλίου, ξεκίνησε η ζωντανή παρέα των Χαρούμενων Αγωνιστριών Κατερίνης για την καθιερωμένη διήμερη εκδρομή μας, με φετινό προορισμό: την ευλογημένη Εύβοια!

Πρώτη στάση μας: Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αλμυρό Βόλου, όπου προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ξενιάς και το φυσικό λόφο του Γολγοθά.

Έπειτα, φτάσαμε στο όμορφο λιμανάκι της γραφικής Χαλκίδας. Εκεί ο Βόλος ξανασυναντά την Κατερίνη. Αφού συναναστραφήκαμε και συναπολαύσαμε το τοπίο με τις Χαρούμενες Αγωνίστριες του Βόλου, πήραμε το δρόμο για το μεγάλο προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Η επίσκεψη στον Άγιο με το άφθαρτο και θαυματουργό του σκήνωμα μας γέμισε πολλή μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη προς τους Αγίους που έχουμε δίπλα μας και μας συμπαραστέκονται! Ήταν μια ενίσχυση πραγματική και βιωματική για τον αγώνα μας!

Την Κυριακή, αφού προσευχηθήκαμε στον μεγάλο Άγιο, ξεκινήσαμε για την  Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ κοντά στο χωριό Ροβιές. Εκεί, με μεγάλη χαρά και εγκαρδιότητα, μας μίλησε ο γέροντας Γαβριήλ για τον Όσιο Δαβίδ, τον νέο Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη αλλά και για τον προηγούμενο ευλαβέστατο ηγούμενο, τον π. Κύριλλο. Αφού προσκυνήσαμε την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ και τμήματα λειψάνων άλλων Αγίων ο γέροντας μας άνοιξε να επισκεφτούμε και το κελί του Οσίου Ιακώβου.

Η παραμονή μας στην Εύβοια τελείωσε με μια τελευταία επίσκεψη στην πανέμορφη Αιδηψό. Εκεί, ο πολύ φιλόξενος π. Ηλίας, μας ξενάγησε στον ναό και στο πνευματικό κέντρο των κατηχητικών του χωριού.

Περνώντας με το καραβάκι πίσω στην ηπειρωτική Ελλάδα, γεμάτες από πνευματικές εμπειρίες, αισθανόμασταν ιδιαίτερα τυχερές που ζούμε στην τόσο όμορφη μα και τόσο ευλογημένη χώρα, την Ελλάδας μας! Ευχαριστούμε πολύ όσους με αγάπη ετοίμασαν αυτό το αξέχαστο ταξίδι για μάς και ευχόμαστε οι Άγιοι να τους το ανταποδώσουν! Μπορεί να μας περίμενε η ρουτίνα της καθημερινότητας, όμως σίγουρα αυτά τα μοναδικά βιώματα θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή!

Χριστός Ανέστη!