Φέτος οι Χαρούμενοι Αγωνιστές μας παρουσίασαν τον γνωστό σε όλους Γρηγόριο Δικαίο ή αλλιώς Παπαφλέσσα. Την 25η Μαρτίου ώρα 5.00 μ.μ. η αίθουσα ήταν γεμάτη και άρχιζε η εορτή.
Αρχικά ψάλλαμε όλοι μαζί το τροπάριο του Ευαγγελισμού.
Ύστερα, άρχισε το πρώτο μέρος του θεατρικού “Επαναστατική θύελλα”. Στην 1η σκηνή ο Παπαφλέσσας μυείται στην Φιλική Εταιρία από τον Αναγνωστόπουλο. Στην 2η σκηνή απειλεί τον Αναγνωστόπουλο για να μάθει την αρχή της Φιλικής εταιρίας, αλλά για να γίνει και μέλος της… Τελικά το καταφέρνει! Μετά η χορωδία τραγούδησε το πρώτο της τραγούδι “Άγια μέρα ξημερώνει”. Στην 3η σκηνή δραματοποιήθηκε η συνέλευση της Βοστίτσας με τον Παπαφλέσσα να προσπαθεί να πείσει τους προεστούς ότι η επανάσταση πρέπει να γίνει τώρα. Φεύγοντας μάλιστα τους απειλεί.
Στη συνέχεια, η χορωδία τραγούδησε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή ελληνική” λόγω του ζητήματος για το όνομα που σφετερίζεται γειτονικό κράτος.
Το δεύτερο μέρος του θεατρικού “Ο μπουρλοτιέρης, ο αρχηγός, ο ήρωας” ξεκινάει με τον ξεσηκωμό στην Καλαμάτα και συνεχίζει με την ηρωική απόφαση του Παπαφλέσσα να μείνει στο Μανιάκι παρόλο που ξέρει ότι θα πεθάνει και παρόλες τις διαμαρτυρίες των συμπολεμιστών του. Στο τέλος αυτής της σκηνής ο Παπαφλέσσας στέλνει την τελευταία του γραφή στον αδερφό του, τον Νικήτα. Μετά η χορωδία μας τραγούδησε το “Της δόξας λάμπει”. Στην επόμενη σκηνή, ο Γρηγόριος Δικαίος μετανοεί για όλες του τις αμαρτίες κατά τη διάρκεια της ζωής του και εξομολογείται σε έναν ιερέα. Ακολούθησε το τραγούδι “Θέλω να το πω στον κόσμο όλο” και η 7η σκηνή. Ο Παπαφλέσσας πεθαίνει στο Μανιάκι και ο Ιμπραήμ παραδέχεται την αντρειοσύνη του. Η χορωδία, έπειτα, έκλεισε τα τραγούδια της με το τραγούδι “Παπαφλέσσας”. Ακολούθησαν οι δημοτικοί χωροί με τους Συγκαθιστός, Γκάιντα, ΜπαΪντούσκα και Λέτσι, Λετσίνα. Τέλος, ψάλλαμε όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο για να κλείσει άλλη μία εντυπωσιακή εορτή των Χαρούμενων Αγωνιστών.
Παύλος