Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ξεκινήσαμε πρωί-πρωί με το πούλμαν με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Βέβαια, κάναμε πρωινή προσευχή και αγιογραφικό στο πούλμαν, μια στάση στο δρόμο για ξεμούδιασμα κοντά στη Λαμία και ύστερα στα Χάνια (ορεινή περιοχή δίπλα στο χιονοδρομικό) για να πάρουν όποιοι ήθελαν εξοπλισμό σκι.

Όταν φτάσαμε στο χιονοδρομικό ντυθήκαμε πιο ζεστά, αν και δεν χρειαζόταν τελικά, διότι ενώ υπήρχε 1/2-1 μέτρο χιόνι, σύννεφο δεν φαινόταν πάνω μας παρά μόνο ένας ζεστός ήλιος που θύμιζε καλοκαίρι!!! Ανεβήκαμε με τελεφερίκ από το Σαλέ στη κορυφή του χιονοδρομικού (1471μ.) όπου παίξαμε χιονοπόλεμο “όλοι με όλους” και αφού κατεβήκαμε πάλι με τον ίδιο τρόπο κάναμε έλκηθρο και κάποιοι σκι και φάγαμε μεσημεριανό στο Σαλέ.

Ύστερα φύγαμε για την πανέμορφη και κατάλληλα προετοιμασμένη κατασκήνωση των Χ.Α. Βόλου στη Πορταριά όπου θα περνάγαμε τη νύχτα. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολούθησε είχαμε διάφορες επιλογές, π.χ. να πάμε βόλτα στην γραφική Πορταριά, να παίξουμε επιτραπέζια στην κατασκήνωση κ.ά.

Αργά το απόγευμα συζητήσαμε ένα πνευματικά ενδιαφέρον και ωφέλιμο θέμα για την πτώση των Πρωτοπλάστων. Ύστερα απολαύσαμε ένα υπέροχο δείπνο που μας ετοίμασαν οι κυρίες μέσα στη ζεστή τραπεζαρία της κατασκήνωσης με αναμμένο τζάκι και ξυλόσομπα.

Να σημειώσω πως η θερμοκρασία ήταν κάτω από 5 βαθμούς! Το βράδυ πήγαμε στο υπέροχο εκκλησάκι της κατασκήνωσης, αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, όπου κάναμε βραδινή προσευχή.

Την Κυριακή πρωί-πρωί φύγαμε για το “μπαλκόνι του Πηλίου” τη Μακρυνίτσα όπου εκκλησιαστήκαμε μαζί με τους Χ.Α. Λαρίσης στην πανέμορφη εκκλησία του χωριού. Μετά από τη λαμπρή Θ. Λειτουργία κάναμε βόλτα στα γραφικά καλντερίμια, βγάλαμε ατέλειωτες φωτογραφίες το χωριό και τη θέα του στο Βόλο για την οποία φημίζεται.

Στις 12:00μ.μ. πήγαμε στο γήπεδο μπάσκετ (κλειστό) ανάμεσα στα δύο χωριά. Εκεί παίξαμε με τους Χ.Α. Λαρίσης. Αργότερα αφού χορτάσαμε παιχνίδι επιστρέψαμε στη κατασκήνωση όπου απολαύσαμε για ακόμα μια φορά ένα εξαίσιο γεύμα. Τραγουδήσαμε με την καρδιά μας μαζί με τα παιδιά από τη Λάρισα.

Τελικά αφού συμμαζευτήκαμε χαιρετήσαμε αυτούς που μας φιλοξένησαν και αναχωρήσαμε για Αθήνα. Στον γυρισμό μετά από μια στάση κοντά στη Θήβα για ξεκούραση, φτάσαμε συν Θεώ στην Αθήνα ανανεωμένοι. Εξαιρετικές οι εντυπώσεις, οι φωτογραφίες, η παρέα με φίλους και φυσικά η πνευματική τροφοδοσία που μας χάρισε αυτή η εκδρομή. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδρομής και κυρίως τον Πανάγαθο Θεό.