«Κενά Θεού» στη ζωή μου – τι να κάνω;

Ερώτηση που λάβαμε:

Είναι κάποιες φορές στη ζωή μου που για μεγάλο χρονικό διάστημα νιώθω ότι ο Θεός,ενώ μέχρι πριν λίγο με γέμιζε η άπειρη αγάπη και χάρη Του,πλέον δε δίνει κανένα σημείο ύπαρξης,σαν να μην μου μιλάει όπως πριν,με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι πάρα πολύ να Του αφιερώνω χρόνο,να προσεύχομαι και να μελετώ το λόγο Του καθημερινά,όπως συνήθιζα.Γιατί υπάρχουν αυτά τα «κενά Θεού» και τί πρέπει να κάνουμε όταν μας συμβαίνουν;

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω!

*Η απάντηση της ιστοσελίδας μας προσεχώς…

Δεν πρέπει να ανησυχείς! Κι αυτό γιατί συμβαίνουν αυτά και σε αγίους, οπότε και κλαίνε και θρηνούν και περνούν περίοδο οδύνης και πόνου πνευματικού. Μπορεί να συμβαίνει (στους αγίους, και κατ’ επέκταση σε όλους μας): (α) επειδή αμάρτησαν, έστω και με τον λογισμό (ειδικά με την υπερηφάνεια, π.χ. νόμισαν ότι «κάτι είναι», «κάτι πετυχαίνουν» στα πνευματικά), χωρίς δική τους υπαιτιότητα, προκειμένου η σχέση τους με τον Θεό να γίνει πιο θερμή. Δηλαδή ο Θεός να «κρύβεται» για λίγο, ώστε να Τον αναζητήσει ο άνθρωπος εντονότερα και να Τον αγαπήσει ακόμα περισσότερο όταν Τον ξαναβρεί. Είναι ένα «παιχνίδι» της αγάπης του Θεού η υποστολή της χάριτος, της αίσθησης της παρουσίας Του (όχι της παρουσίας Του καθεαυτής). Όταν λοιπόν έρχονται τέτοιες περίοδοι στον πνευματικό μας αγώνα, να «ζορίζουμε» τον εαυτό μας να ζητούμε τον Θεό με όλο και περισσότερη θέρμη και δύναμη!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 σκέψεις στο “«Κενά Θεού» στη ζωή μου – τι να κάνω;

 • 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 22:28
  Permalink

  Αγαπητέ/η,

  Αυτά τα «κενά Θεού», όπως τα ονομάζεις, είναι στην πραγματικότητα ένα δώρο του Θεού στα πιο αγαπητά Του παιδιά, και έχουν σκοπό να σε δυναμώσουν περισσότερο στην πίστη. Όλοι οι Άγιοι μας βίωναν τέτοιες καταστάσεις όταν η γλυκιά αίσθηση της Χάριτος σταματούσε για λιγο και τους άφηνε χωρις την αίσθηση της παρουσίας του Θεού. Εσύ καλό θα ήταν να μη σταματήσεις τις καθημερινές σου πνευματικές ασχολίες σε αυτή τη δυσκολη περίοδο, για να μάθεις την αγωνιστηκότητα και την υπομονή. Ο Χριστός μας δε θέλει να είμαστε κοντά Του μόνο όταν νιώθουμε ωραία και καλά και έχουμε όρεξη για τα πνευματικά, αλλά σε κάθε στιγμή. Να αγωνίζεσαι με χαρά και να είσαι σίγουρη/ος ότι πάντα είναι κοντά σε όσους Τον αγαπούν.

  Απάντηση
 • 13 Μαρτίου 2018 στις 18:17
  Permalink

  Δημοσιεύτηκε παραπάνω η απάντηση της ιστοσελίδας μας.

  Απάντηση
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *