Τι νηστεία πρέπει να κάνει ένας έφηβος;

Ερώτηση που λάβαμε:

Ενα παιδι-εφηβος πρεπει να νηστευει αυστηρα στις μεγαλες νηστειες(μεγαλη μικρη σαρακοστη -αγιων Αποστολων-Δεκαπενταυγουστος κλπ) και αν ναι τι νηστεια πρεπει να κανει;

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω!

Η απάντηση της ιστοσελίδας μας:

Στην Ορθοδοξία η νηστεία είναι ταυτισμένη με την άσκηση και τον αγώνα αλλά και την προετοιμασία για να ζήσουμε κάποια μεγάλη εορτή. Με την νηστεία καθαρίζεται η ψυχή από τα πάθη και τις αδυναμίες της Συνδέεται κανείς με τον Χριστό. Ζει πιο συνειδητά τη ζωή του Χριστού! Όμως επειδή είσαι στην ανάπτυξη και έχεις τις δικές σου ψυχικές και σωματικές αντοχές, καλό είναι να τακτοποιείς το θέμα της νηστείας κάθε φορά με τον Πνευματικό σου Πατέρα και εκείνος θα σε καθοδηγεί κατά το συμφέρον και τη δυνατότητά σου. Ένα να θυμάσαι: Η νηστεία είναι ευλογία, χαρά και άσκηση που μας ενδυναμώνει για τους αγώνες της ζωής.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

7 σκέψεις στο “Τι νηστεία πρέπει να κάνει ένας έφηβος;

 • 13 Ιουνίου 2017 στις 12:52
  Permalink

  Η νηστεία που καθορίζεται από την εκκλησία μας πρέπει κανονικά να είναι για όλους η ίδια. Όμως, στην εφηβεία, μπορεί να αποφευχθεί π.χ. το συνεχόμενο αλάδωτο της Μ.Σαρακοστής και του Δεκαπενταύγουστου, πάντα βέβαια, με την ευλογία του πνευματικού.

  Απάντηση
 • 14 Ιουνίου 2017 στις 17:08
  Permalink

  Αν κάποιος ασχολείται εντατικά με αθλητισμό και ακολουθεί διατροφή μπορεί να εξακολουθήσει την διατροφή αλλά με νηστίσιμες τροφές ή η νηστεία πρέπει να είναι απαραίτητα χωρίς διακρίσεις σε διατροφή ή όχι??

  Απάντηση
 • 15 Ιουνίου 2017 στις 13:24
  Permalink

  Η καλύτερη διατροφή και για τους αθλητές και για όλους είναι η νηστεία! Δεν χρειάζεται άλλη δίαιτα ή γενικά, διατροφή. Αυτή που προτείνει η Εκκλησία είναι η πιο σωστή και χαρίζει την υγεία του σώματος, αλλά και της ψυχής!

  Απάντηση
 • 15 Ιουνίου 2017 στις 16:10
  Permalink

  Συμφωνώ αλλά η σωστή νηστεία μπορεί να καλύπτει το πολύ υψηλό ποσο των φυσικών πρωτεϊνών που χρειάζεται ένας αθλητής??

  Απάντηση
 • 16 Ιουνίου 2017 στις 11:08
  Permalink

  Φυσικά! Μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές νηστίμες τροφές που ειναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεϊνες, σύμφωνα με τη γνώμη του γυμναστή του.

  Απάντηση
 • 16 Ιουνίου 2017 στις 15:43
  Permalink

  Ναι αλλά υπάρχουν αρκετά νηστίσιμα φαγητά που προσφέρουν πολλές πρωτεΐνες όπως π.χ. οι ελιές.

  Απάντηση
 • 19 Ιουνίου 2017 στις 20:22
  Permalink

  Δημοσιεύτηκε παραπάνω η απάντηση της ιστοσελίδας μας.

  Απάντηση
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *