Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, αφήσαμε πίσω μας για λίγο την πολύβουη Αθήνα και κατευθυνθήκαμε στα μαρτυρικά Καλάβρυτα!

Πρώτος σταθμός της εκδρομής μας η αρχαιότερη μονή  της χώρας μας, η μονή Μεγάλου Σπηλαίου, όπου είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε  την ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας. Μας εντυπωσίασε ο χώρος  που συνδυάζει την άγρια φύση και την απόλυτη ηρεμία. Έπειτα, βρεθήκαμε στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τόπο που αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Είδαμε το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών, κειμήλια του Αγώνα και πήραμε δύναμη προσκυνώντας την κάρα του Αγίου Αλεξίου και του Αγίου Φιλαρέτου.

Σχεδόν αμέσως βρεθήκαμε στα πανέμορφα Καλάβρυτα. Ξεκουραστήκαμε απολαμβάνοντας περιπάτους στα γραφικά σοκάκια, τραγουδήσαμε, παίξαμε και… ανηφορίσαμε στο λόφο του Καπή, στον τόπο του μαρτυρίου, εκεί που ο πόνος και η θυσία για την πατρίδα συναντούν την Ιστορία. Προσκυνήσαμε ευλαβικά και καταθέσαμε στεφάνι στο χώρο  που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άντρες της περιοχής. Τόπος ζωντανός, ιερός, που υποβάλλει τον επισκέπτη κάθε ηλικίας, που σε γεμίζει με συγκίνηση, δέος και υπερηφάνεια.

Και το καλύτερο;;; Το αφήσαμε για το τέλος!… Βόλτα με το τρενάκι, Μικρό ταξίδι με τον οδοντωτό! Αλησμόνητη θα μας μείνει η βόλτα στο αξεπέραστης ομορφιάς μέσα από τοφαράγγι του Βουραϊκού, η μαγευτική διαδρομή μέσα από κατάφυτα τοπία, σήραγγες, επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς και καταρράκτες!

Τραγουδήσαμε, παίξαμε, χαρήκαμε την καλή αναστροφή και νιώσαμε για λίγο πως «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει… και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Και μετά από μία τέτοια ημέρα, ψυχικά ανανεωμένες, πήραμε το δρόμο της επιστροφής…

Ήταν μία εκδρομή… όνειρο!!! Μία εκδρομή που τα είχε όλα!!!

Ανυπομονούμε για τη νέα κοινή μας ευκαιρία!  Το ακούσατε αυτό;  Ανυπομονούμε!!!