Άλλη μια πρωτιά για τις «Ομάδες» μας στη Θεσσαλονίκη στο λαμπερό πρωτάθλημα στίβου της Μητρόπολης, όπου παρευρίσκονταν καί ο Παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, η ολυμπιονίκης μας κυρία Βούλα Πατουλίδου και πλήθη υποστηρικτών.

 Γύρω στα 500 παιδιά από 17 κατηχητικά της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στις 16 Νοεμβρίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο για το 7ο Πρωτάθλημα Στίβου.

  Ήδη από πέρυσι, με αφορμή την επέτειο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, οι συμμετοχές γιγαντώθηκαν. Η οργάνωση των αγώνων καλύπτεται από κατηχητές-εθελοντές αλλά και επιτελείο προπονητών και αθλητών του Αθλητικού Σωματείου “Ρήγας” και μάλλον ξεπερνάει σε αρτιότητα και αυτούς τους επαγγελματικούς αγώνες. Το δε κλίμα μεταξύ αθλητών, διοργανωτών και φιλάθλων είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο.

 

 Στην αρχή έγινε η παρέλαση των αθλητών στο στάδιο. Προπορεύεται η ελληνική σημαία και έπειτα κάθε κατηχητικό με τη σειρά κρατώντας το πλακάτ του για να πάρουν όλοι τη θέση τους στο χώρο του γηπέδου, στραμμένοι προς την κερκίδα. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Παναγιώτατο μητροπολίτη μας κ.κ. Άνθιμο και την ολυμπιονίκη μας Βούλα Πατουλίδου και η κήρυξη της έναρξης από τον υπεύθυνο νεότητας της μητρόπολης π. Βαρνάβα Γιάγκου. 

 Τα 5 αγωνίσματα του προγράμματος είναι:
100m ταχύτητα, 1000m αντοχή, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος και ιατρική μπάλα (ρίψη με τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι).
Διεξάγονται ξεχωριστά για αγόρια και κορίτσια τα οποία χωρίζονται και κατά ηλικία σε 4 κατηγορίες: Junior (έως β΄ Δημοτικού), Δημοτικό (γ΄-στ΄), Γυμνάσιο και Λύκειο.

 Η κατεύθυνση δίνεται από τα μεγάφωνα, η ροή είναι συνεχής, το ενδιαφέρον αμείωτο, ο καιρός -κάθε χρόνο τέτοια μέρα- καθαρός και όλα κυλάνε υπέροχα.

 Σε όλα τα παιδιά δίνεται νερό, κέρασμα και αναμνηστικό. Αξιοσημείωτη είναι, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, η αγάπη και η φροντίδα για κάθε ένα παιδί και η ανάπτυξη κλίματος φιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Στο τέλος, γίνονται οι ατομικές βραβεύσεις (μετάλλια και έπαινοι στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας) και δίνεται το κύπελλο στο κατηχητικό με τους περισσότερους βαθμούς συνολικά, βάσει καταμέτρησης. Κάθε αθλητής που βγαίνει από 1ος μέχρι 6ος προσθέτει στο κατηχητικό του 7,5,4,3,2 ή 1 βαθμούς αντίστοιχα.

«Και το κατηχητικό με την καλύτερη αγωνιστική παρουσία για φέτος είναι…: οι Ομάδες του Μεγάλου Βασιλείου!» Το πανηγύρι μας στήθηκε στην εξέδρα για ακόμη μία φορά!

 Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι περάσαμε ένα αξέχαστο πρωινό. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Και του χρόνου!

ΥΓ : Η Ιερά Μητρόπολή μας συνεχίζει τις δραστηριότητες που αφορούν στα κατηχητικά της πόλης μας, με τη διεξαγωγή πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και μπάσκετ.