Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν αλλά… θέλετε να σας πω μια όμορφη χειμωνιάτικη ιστορία;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μακρινή πολιτεία που την έλεγαν Χι(ον)ούπολη! Το όνομά της γραφόταν έτσι ακριβώς, δηλαδή με την παρένθεση, γιατί αν και είχε ονομαστεί έτσι από τα πολλά χιόνια που έπεφταν κάποτε εκεί, τελευταία είχε πολλά χρόνια να πέσουν χιονονιφάδες στην πολιτεία…

Στη Χι(ον)ούπολη, λοιπόν, ζούσαν μερικά παιδιά πολύ ξεχωριστά! Παιδιά θαύματα σαν να λέμε! Αναρωτιέστε γιατί τα έλεγαν έτσι; Αυτά τα υπέροχα και μοναδικά παιδιά είχαν πάρει ένα καταπληκτικό σύνθημα για τη ζωή τους: να περιπατούν εν αγάπη! Κι έτσι όλη η παρουσία τους στη Χι(ον)ούπολη διέλυε τις χιονονιφάδες που μπορεί να υπήρχαν με την αγάπη τους! Ξέρω, αναρωτιέστε πώς, αφού είχε καιρό να χιονίσει…; Μα δε λέω γι’ αυτές τις χιονονιφάδες του ουρανού, αλλά για τις μικρές κατά τόπους παγωνιές στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς αυτή η ξεχωριστή ομάδα μαζεύτηκε Χαρούμενα και Αγωνιστικά να περπατήσει τους δρόμους της αγάπης! Και ξεκίνησε από τους πιο μεγάλους, τους ηλικιωμένους της πολιτείας που ξανάνιωσαν με τις ολόχαρες παρουσίες ανάμεσά τους! Σκόρπισαν την αγάπη τους στην πλατιά τραπεζαρία, αλλά και στους στενούς διαδρόμους των ορόφων, περνώντας από κάθε δωματιάκι ξεχωριστά! Έφτασε παντού το μήνυμα της αγάπης!

Μετά, είχαν σειρά σπίτια γνωστά κι αγαπημένα στους παγωμένους δρόμους της Χι(ον)ούπολης! Πόσα επισκέφτηκαν; 10 ολόκληρα σπίτια! Κατέκλυσαν τις αυλές, πλημμύρισαν τα σαλόνια και τις βεράντες τους σκορπώντας -τι άλλο;- αγάπη! Ανέβηκαν σε κάθε όροφο, γέμισαν κάθε γωνιά, άδειασαν όλα τα γλυκά που είχαν μείνει στολισμένα στα τραπεζάκια και ζέσταναν κάθε παγωμένο ρεύμα αέρα που τόλμησε να βγει στο δρόμο εκείνη τη μέρα! Κι η ανταπόκριση των Χι(ον)οπολιτών; Θερμότατη! “Πού ήσαστε τόσο καιρό!! Μας λείψατε! Και τα Χριστούγεννα σας περιμέναμε, παιδιά!”

Το καλύτερο ήταν στο τέλος! Παρά τις σταγόνες της βροχής που είχαν αρχίσει σταδιακά να αποφορτίζουν τα απειλητικά μαύρα(!) σύννεφα πάνω από τη Χι(ον)ούπολη, η Χαρούμενη και Αγωνιστική ομάδα μπήκε στο Κάστρο! (Κάθε πόλη έχει Κάστρο, η Χι(ον)ούπολη να μην είχε;) Κι εκεί έκαναν την πιο όμορφη προσφορά αγάπης καθώς η τελευταία μέρα του χρόνου έγερνε προς το τέλος της..!

Είναι εύκολοι οι δρόμοι της αγάπης; Είναι απλό να περιπατείς εν αγάπη; Ίσως όχι πάντα! Καμιά φορά χρειάζεται και θυσίες..! Τα Χι(ον)οπουλάκια το γνώριζαν αυτό και στην ανατολή της νέας χρονιάς άφησαν το βλέμμα τους να ατενίσει στο βάθος του ορίζοντα νέες ευκαιρίες αγάπης..!

Καλή χρονιά περιπατώντας στην Αγάπη!