Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας, την 11η Νοεμβρίου 1912! Επειδή μια τέτοια επέτειος δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, οι Χαρούμενες Αγωνίστριες Χίου συναντηθήκαμε σε ένα εντευκτήριο μοναδικό στο είδος του!

Η συνάντησή μας άρχισε με μια έκπληξη! Ξεκινήσαμε να επισκεφθούμε το πολεμικό πλοίο “Λέσβος” που λόγω της επετείου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι μας φιλοξενώντας μια έκθεση για το ναυτικό αγώνα στους Βαλκανικούς Πολέμους! Περιηγηθήκαμε στην έκθεση και φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τους υπόλοιπους χώρους του πλοίου και να αγναντέψουμε από την κουπαστή του!

Η συνέχεια ήταν απρόσμενη! Γυρνώντας στη ΓΕΧΑ μάς περίμεναν ένα πλούσιο κέρασμα -αλμυρό και γλυκό- και παιχνίδια που δεν είχαμε ξαναπαίξει ποτέ!

  • Αρχίσαμε με παιχνίδι μνήμης με εικόνες και χάρτες από τους Βαλκανικούς Πολέμους και
  • ακολούθησε το καλύτερο: “Στα μονοπάτια των Βαλκανικών Πολέμων”!! Ένα παιχνίδι που μαζί του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περπατήσαμε όλη την πορεία των Βαλκανικών Πολέμων σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας γνωρίζοντας τους ήρωές τους!
  • και στο τέλος παίξαμε το γνωστό και αγαπημένο μας taboo, αλλά με λέξεις καθαρά εθνικές αυτή τη φορά!

Μετά από μια τόσο ανεπανάληπτη μέρα που χάρισε τόσο ευλογημένες στιγμές στη συντροφιά μας από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, στο διάβα των αιώνων η Χίος να μένει πάντα ελεύθερη και να γνωρίζουμε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας της που αξίζει να είμαστε έτοιμες να τις μιμηθούμε!