Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα… Το Ελληνικό και φέτος μας δέχτηκε όλους «με ανοιχτές αγκάλες» και προσέφερε τη δυνατότητα να διάγουμε ένα βίο διαφορετικό. Για δώδεκα ημέρες, λοιπόν, ξεκουραστήκαμε από το σκληρό πρόσωπο της καθημερινότητας και απαλλαχθήκαμε από τo άγχος που προκαλεί αυτή. Επίσης, ξεριζώθηκαν από τις νεανικές ψυχές μας ο φόβος, η ταραχή και η απαισιοδοξία και φύτρωσαν σε αυτές η πίστη, η γαλήνη και η αισιοδοξία. Και όλα αυτά, χάρης το ότι ζήσαμε μέσα στη Χάρη του Θεού και κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας. Έτσι, το μέρος αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως επίγειος παράδεισος.

Η κατασκήνωσή μας, φέτος, ονομάστηκε «Σκέπη του κόσμου», έτσι ώστε να τιμηθεί το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Της αξίζει, διότι εκείνη ως στοργική μητέρα προσπαθεί πάντοτε να ακούει και να ικανοποιεί τις προσευχές μας. Με βάση λοιπόν το όνομα της κατασκήνωσης, οι ομάδες μας ονομάστηκαν Πολύκαρποι, Ομολογητές, Διάπυροι, Απελεύθεροι, Ακλόνητοι, Ευσπλαχνικοί, Ελεήμονες και Μακάριοι. Πάντως το κάθε όνομα αντιπροσώπευε την ομάδα που το έφερε!

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ημερών πίστεως και πατρίδος, περάσαμε μοναδικές στιγμές. Την μεν ημέρα πίστεως, ακούσαμε και μάθαμε πολλά για τη Θεία Κοινωνία. Την δε ημέρα πατρίδος, ο Ελληνικός παλμός ήταν ιδιαίτερα έντονος. Έτσι, ο εθνικός ύμνος εψάλη με πολύ πάθος. Επιπλέον, την αφιερώσαμε στην Μικρά Ασία, καθώς φέτος μετρούμε 90 χρόνια από την καταστροφή της και για αυτό προβλήθηκε η ιστορία αυτού του τόπου και το βράδυ διεξήχθησαν παραδοσιακοί χοροί. Μετά από αυτές τις δύο ημέρες, λοιπόν, καταλάβαμε πως ορθοδοξία και Ελλάδα ταιριάζουν απόλυτα.

Έπειτα, τα ομαδικά πρωταθλήματα συντέλεσαν στην ψυχαγωγία όλων των παιδιών. Το σπουδαιότερο είναι πως οι Ομολογητές κατάφεραν να νικήσουν σε όλα! Γενικά όμως όλες οι ομάδες είχαν νίκες και το καταευχαριστήθηκαν!

Τέλος, όλα τα στελέχη αξίζουν θερμές ευχαριστίες. Συγκεκριμένα, στις κυρίες της κουζίνας, οι οποίες οικειοθελώς δέχτηκαν να ταΐσουν σχεδόν εκατόν δέκα στόματα θυσιάζοντας δώδεκα ημέρες από τον χρόνο τους. Παράλληλα, στον αρχηγό και βέβαια σε όλους τους ομαδάρχες, που στερήθηκαν ένα μεγάλο μέρος από τις διακοπές τους για να διακονήσουν στην κατασκήνωσή μας!

Και του χρόνου!!!

Π. Ρ.
κατασκηνωτής

Μπορείτε παρακάτω να δείτε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές από την κατασκήνωση του 2012!