Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθνική Εορτή για την 25η Μαρτίου 1821, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ, στο Παράρτημα του Αλμυρού Μαγνησίας (Αχιλλέως και Μυρμιδόνων) τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012.

Με παλμό και ζωντάνια, όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, απέδωσαν όμορφα τραγούδια, ποιήματα και απαγγελίες, μέσα στο πνεύμα της Εθνικής Επετείου.

Το μικρό θεατρικό ταμπλώ των Χελιδονιών κοριτσιών, με θέμα το κρυφό σχολειό, αφύπνησε συνειδήσεις, έκλεισε τα στόματα όσων δεν πιστεύουν και συγκίνησε…

Το μεγάλο θεατρικό σκετς με τίτλο: «Παπαφλέσσας, ο πυρπολητής των ψυχών», που έπαιξαν τα Χελιδόνια και οι Χαρούμενοι Αγωνιστές, ανέδειξε το ηρωικό πνεύμα των προγόνων μας, το υψηλό φρόνημα των αγωνιστών του ‘21, τη φλογερή προσωπικότητα του μεγάλου αγωνιστή που στο Μανιάκι πρόταξε τα στήθη του απέναντι στον πασά, αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί την υπεροχή του ελληνικού πνεύματος και να τον προσκυνήσει, αποδίδοντας έτσι μέγιστη τιμή. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης του Ελληνικού λαού και η θερμή και ζωντανή πίστη σε Θεό και πατρίδα, αναδείχθηκαν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, ως οι μόνοι ορθοί οδοδείκτες στην πορεία του Έθνους μας.