Από την εκδρομή μας στην Εύβοια!

Στις 25 Φεβρουαρίου οι Χ.Α. Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν για μια υπέροχη 2ήμερη εκδρομή με προορισμό την Εύβοια! Το ταξίδι αν και πολύωρο, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, κύλησε ευχάριστα καθώς το παιχνίδι συναγωνίζονταν το τραγούδι που ήταν κυριολεκτικά ατελείωτο!!!

Πρώτη στάση στα Τέμπη όπου προσκυνήσαμε την εικόνα της Αγ.Παρασκευής. Καθώς φτάναμε στην Εύβοια με το καραβάκι ήρθε ένα…δελφίνι(!) να μας καλωσορίσει! Μετά το μεσημεριανό ξεκινήσαμε για να πάμε στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Στη διαδρομή είδαμε τα περίφημα Λουτρά της Αιδηψού και θαυμάσαμε την ομορφιά του Ευβοιακού τοπίου.

Φθάνοντας στο μοναστήρι, προσκυνήσαμε τον τάφο του π. Ιακώβου Τσαλίκη, ενός από τους γέροντες Αγίους της εποχής μας, παρακολουθήσαμε τον κατανυκτικό εσπερινό και ασπαστήκαμε την κάρα του Αγίου. Κατόπιν, μας μίλησε ένας μοναχός για το θαυμαστό βίο του Αγίου και για τα πολλά θαύματα που επιτελεί καθημερινά! Τέλος, είχαμε την την ευλογία να επισκεφθούμε το κελάκι του γέροντος Ιακώβου και να ασπαστούμε το πετραχήλι του.

Την επόμενη ημέρα εκκλησιαστήκαμε στο ναό του Αγ.Ιωάννη του Ρώσου, όπου ο ιερέας μας μίλησε για το βίο και τα πολλά θαύματα του Αγίου. Έπειτα, προσκυνήσαμε το άφθαρτο σκήνωμά του και φορέσαμε για ευλογία το σκουφάκι και τη ζώνη του.

Τελευταίος μας προορισμός ήταν η Χαλκίδα, όπου επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο. Μετά το μεσημεριανό φαγητό κάναμε βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας όπου παρατηρήσαμε το φαινόμενο της παλίρροιας.

Περνώντας από τη γέφυρα της Χαλκίδας και αφήνοντας πίσω μας την Εύβοια, η κάθε μια μέσα της ήταν γεμάτη από έντονα βιώματα,ειρήνη και χαρά, τέτοια που μόνο η Χάρις του Θεού και των Αγίων μπορούν να δώσουν.

Και του χρόνου!

Facebooktwitterpinterestmail

3 thoughts on “Από την εκδρομή μας στην Εύβοια!

 • 18 Μαρτίου 2012, 12:15
  Permalink

  Περάσαμε καταπληκτικά, αξέχαστα, μοναδικά! Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τις ομορφιές τις εκδρομής αυτής!

  Σχολιάστε
 • 22 Μαρτίου 2012, 17:46
  Permalink

  Αν και πολύ λίγες μέρες ήταν μια τέλεια εκδρομή με πραγματικά ασταμάτητο τραγούδι και πολλαααα αστεία ανέκδοτα!!!!!! Τα 2 προσκυνήματα ήταν υπέροχα και ο καταπληκτικός καιρός μας επέτρεψε και μια βόλτα στην υπέροχη γλυφα ενώ περιμέναμε το πλοίο!!!!!!!!! Στιγμές χαράς που θυμίζουν καλανδρα… κουράγιο… το καλοκαίρι πλησιάζει 😀 😀 😀

  Σχολιάστε
 • 24 Μαρτίου 2012, 11:20
  Permalink

  Μέσα σε δύο μέρες ζήσαμε απίστευτα συναρπαστικές στιγμές!!!Τραγούδι, γέλιο, καλή παρέα και πάνω απ’όλα πνευματική ωφέλεια!!! Ζήσαμε μεταφορικά και κυριολεκτικά τη μετάβαση απ’ το χειμώνα στην άνοιξη!

  Σχολιάστε
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *