Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, μια ομάδα 30 “Χαρούμενων Αγωνιστών” από τον Βόλο, ξεκινήσαμε με προορισμό την ψηλότερη κορφή του Πηλίου!

Η συνάντηση έγινε το πρωί στο Δημαρχείο, πλάι στο λιμάνι του Βόλου, και η πρώτη στάση για εκκλησιασμό σε μικρό – γραφικό εκκλησάκι της Πορταριάς, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι ΧΑ πλαισιώσαμε το αναλόγιο, άλλοι διακόνησαν στο Ιερό Βήμα ενώ η χαρά των χωριανών αλλά και του Ιερέα, ο οποίος μας ευχαρίστησε θερμά, ήταν έκδηλη.

Ύστερα από γερό πρωινό πήραμε τον δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου!  Με την αποβίβασή μας από το λεωφορείο άρχισαν να πέφτουν και οι πρώτες χιονόμπαλες, πολλές από τις οποίες ξεπερνούσαν σε μέγεθος μια μπάλα ποδοσφαίρου!

Η ανάβασή μέχρι το καταφύγιο ήταν απολαυστική και περιπετειώδης, καθώς ήταν αδύνατον να γλιτώσεις από τις πάμπολλες παγωμένες επιθέσεις! Το μόνο λοιπόν που μπορούσες να κάνεις ήταν να επιδοθείς και εσύ σε αυτό το πανηγύρι που λέγεται χιονοπόλεμος, προσπαθώντας να επιβιώσεις στο χιόνι που έφτανε σε πολλά σημεία και τα 4 μέτρα!!

Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν και η ανάβασή μας στην κορυφή, με τα γνωστά lift. Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι 20 μέτρα από το (χιονισμένο) έδαφος, η παγωνιά και το απέραντο άσπρο που επικρατούσε λόγο χιονιού και πυκνής ομίχλης συνέθεταν μια πρωτόγνωρη αξέχαστη εμπειρία! Στην κορυφή λοιπόν στα 1471 μέτρα στήθηκε μεγάλη γιορτή με βουτιές στο χιόνι και αμέτρητες χιονόμπαλες! Δεν μπορούσε όμως να κρατήσει περισσότερο από 15 λεπτά καθώς η ιδέα για ζεστή σοκολάτα στο καταφύγιο ήταν απόλυτα δελεαστική και έγινε αμέσως δεκτή από όλους!

Και βέβαια η εκδρομή δεν τελείωσε με την αποχώρηση μας από το χιονοδρομικό κέντρο. Επισκεφτήκαμε την αγαπημένη μας κατασκήνωσή, η οποία είχε φορέσει την χειμωνιάτικη στολή της, θέαμα άγνωστο για τους περισσότερους από μας. Το γεύμα έγινε γύρω από το αναμμένο τζάκι και παρότι το κρύο ήταν τσουχτερό, η διάθεσή και το τραγούδι μας κυμανθήκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα!

Δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε την ευκαιρία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα αλλά και μιας όμορφης συζήτησης με το απαραίτητο γλυκό γύρω από την φωτιά!

Ο ήλιος είχε πλέον δύσει και απλώθηκε παντού ιδιαίτερα πυκνή ομίχλη γεγονός που έδωσε παράταση στην χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο λεωφορείο!

Μια όμορφη χειμωνιάτικη εκδρομή για τους ΧΑ του Βόλου μπορεί να τελείωσε αλλά οι εκπλήξεις και οι δραστηριότητες, σύμφωνα με την πρόγνωση των ομαδαρχών, θα συνεχιστούν και την υπόλοιπή χρονιά!

“Χαρούμενος Αγωνιστής”, Βόλου