Γιατί δεν νιώθουμε την αμαρτωλότητά μας;

Ερώτηση που λάβαμε:

Συχνά οι άνθρωποι τόσο έξω αλλά δυστυχώς όσο και στους κόλπους της εκκλησίας, αν και προσέχουμε τη γενικότερη συμπεριφορά μας δεν κατορθώνουμε να νιώσουμε την αμαρτωλότητά μας. Ή όταν τα καταφέρνουμε έπειτα ξαναγυρνάμε στην αμαρτωλή κατάσταση αυτή. Τι λύση προτείνετε για το ζήτημα αυτό;

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω!

*Η απάντηση της ιστοσελίδας μας προσεχώς…

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

3 σκέψεις στο “Γιατί δεν νιώθουμε την αμαρτωλότητά μας;

 • 17 Ιουνίου 2017 στις 20:39
  Permalink

  Επειδή μας τρώει ο εγωισμός και νομίζουμε ότι είμαστε καλά πνευματικά…

  Απάντηση
 • 19 Ιουνίου 2017 στις 00:47
  Permalink

  Διοτι ενω εχουμε την γνωση του καλου και του κακου δηλαδη η σοφια του θεου λειτουργει μεσα μας εμεις εχουμε ανηψομενο τον εγωισμο και πρατουμε αναλογως νομιζουμε οτι μπορουμε χωρις την βοηθεια κανενος .

  Απάντηση
 • 21 Ιουνίου 2017 στις 16:04
  Permalink

  Κάποτε πήγε κάποιος στον πνευματικό του και του είπε μια αμαρτία που έκανε. Ο ιερέας του διάβασε τη συγχωρετική ευχή και του είπε «πρόσεξε παιδί μου μην αμαρτάνεις»…..έφυγε…..
  Μετά από λίγες ημέρες, ξαναπήγε ο άνθρωπος και του είπε «πάτερ, συγχώρεσέ με…αμάρτησα ξανά, κατά τον ίδιο τρόπο»….εξομολογήθηκε, του διαβάστηκε η συγχωρετική ευχή και έφυγε….
  Για κάποιο διάστημα γινόταν αυτό συνέχεια…..έπεφτε στο ίδιο αμάρτημα, πήγαινε μετανιωμένος στον πνευματικό του, έκλαιγε και ζητούσε συγχώρεση….και ο πνευματικός του τον συγχωρούσε, του διάβαζε την ευχή και τον συμβούλευε με υπομονή και πολλή αγάπη να μην το ξανακάνει….
  Εκείνος, όμως, κάποια στιγμή αγανάκτησε με τον εαυτό του και είπε στον πνευματικό του «μα, τί θα γίνει γέροντα; είμαι αδιόρθωτος! ως πότε θα με συγχωρεί ο Θεός; με ανασταίνεις κάθε φορά με τη συγχώρεση κι εγώ ο αχρείος σε λίγο ΠΑΛΙ πέφτω στο ίδιο αμάρτημα! »
  Τότε, λοιπόν, ο πνευματικός του τού είπε «παιδί μου, κάθε αμάρτημά μας είναι η πτώση μας και κάθε φορά που εξομολογούμαστε είναι η ανάταση και η ανάστασή μας…..γι αυτό ο καλός Θεός μας έχει χαρίσει το μυστήριο της εξομολόγησης! Εύχομαι όταν θα έρθει η ώρα να σε καλέσει ο Κύριός μας, να σε βρεί σε καιρό που είσαι αναστημένος!»

  Όποτε κι αν εμείς επιστρέφουμε στην αμαρτωλότητά μας, ο καλός Θεός πάντα μας περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά…..αυτή η ανοιχτή αγκαλιά υπάρχει στο μυστήριο της Θείας Εξομολόγηγης!

  Όσο πιο συχνά εξομολογείται ο χριστιανός, τόσο περισσότερο θα αποφεύγει τις καθημερινές παγίδες της αμαρτίας….

  Απάντηση
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.