Ερώτηση που λάβαμε:

Γιατι ειναι κακο να πηγαινεις σε κλαμπ??…..σε ενα τετοιο χωρο υπαρχει Θεος ή μηπως τον τοποθετουμε οπου μας αρεσει??…..ή ακομα χειροτερα, μηπως τον τοποθετουμε οπου εμεις νομιζουμε οτι υπαρχει??!!! Μηπως ο Θεος ειναι στη ψυχη??? ή ειναι καπου οπου καποιοι μας εχουν ορισει χωρις να το ψαξουμε??

Η απάντηση της ιστοσελίδας μας:

Για να ξεκινήσουμε την απάντησή μας στην καίρια αυτή ερώτηση, να πούμε καταρχήν πως ο Θεός είναι πανταχού παρών. Το ζήτημα όμως δεν είναι το πού βρίσκεται ο Θεός αλλά το πού θα Τον αναζητήσουμε εμείς για να Τον βρούμε και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει η συνάντηση αυτή.

Ο Κύριος μας, στους περίφημους μακαρισμούς στην επί του Όρους Ομιλία του αναφέρει: «Μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται». Θέτει λοιπόν ως κριτήριο της συναντήσεώς μας μαζί Του, την καθαρή καρδιά. Επειδή όμως, ως άνθρωποι δεν διαθέτουμε μόνο ψυχή αλλά και σώμα, η κατάσταση της ψυχής μας εξαρτάται άμεσα από την εκδήλωση των σωματικών μας αισθήσεων.

Σε ένα κλαμπ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επηρεάζει άμεσα τις ανθρώπινες αισθήσεις. Η δυνατή – ξεσηκωτική μουσική, ο πολλές φορές άσεμνος χορός, το προκλητικό ντύσιμο, το ποτό, η κάλυψη που παρέχει το χαμηλό φως, ρίχνουν τις αντιστάσεις του ανθρώπου,  διεγείρουν τις αισθήσεις του και τον ωθούν σε ενέργειες που πολύ πιθανόν να απέφευγε υπό το φως του ήλιου και σε νηφάλια κατάσταση.

Τίθενται λοιπόν τα ερωτήματα: Μπορούν τα μάτια μας να μείνουν καθαρά σε έναν τέτοιο χώρο; Μπορούν οι επιθυμίες και οι λογισμοί μας να είναι αγαθοί; Μπορούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τις προκλήσεις; Μας εκφράζουν τα λόγια των τραγουδιών που ακούγονται; Τελικώς μπορεί η καρδιά μας μείνει καθαρή μέσα σε ένα κλαμπ; Αν όχι…