Εισέρχεσαι στην ιστοσελίδα με το λογαρισμό σου πραγματοποιώντας Σύνδεση από το κάτω μέρος της ιστοσελίδας. Όσο είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να εμφανίσεις τη σελίδα διαχείρισης της ιστοσελίδας πατώντας Διαχείριση από το ίδιο σημείο.

Για προσθήκη καινούργιου άρθρου, από το μενού στα αριστερά πηγαίνεις Άρθρα :: Νέο άρθρο. Για επεξεργασία υπάρχοντος άρθρου, πηγαίνεις Άρθρα :: Όλα τα άρθρα, βρίσκεις το άρθρο που σε ενδιαφέρει και κάνεις κλικ πάνω στον τίτλο του.

Κυρίως περιεχόμενο

Πρώτα συμπληρώνεις τον Τίτλο του άρθρου.

Έπειτα προσθέτεις το κείμενο της δημοσίευσης στον Κειμενογράφο, χρησιμοποιώντας ελεύθερα τα στοιχεία ελέγχου της γραμμής εργαλείων. Είναι κοινά στους περισσότερους επεξεργαστές κειμένου: στυλ, στοίχιση, χρώμα, εσοχές, κουκίδες και αρίθμηση

Χρησιμοποίησε το Κείμενο (αντί του κειμενογράφου) μόνο εφόσον γνωρίζεις στοιχειωδώς τη γλώσσα HTML.

Προτείνεται να δώσεις και ένα Απόσπασμα για το άρθρο σου, όπου θα εμφανίζονται συνοπτικά τα κύρια σημεία της ανάρτησης (π.χ. για ανακοινώσεις η ημερομηνία και η ώρα).

Έλεγξε το κείμενό σου για ορθογραφικά ή λοιπά τυπογραφικά λάθη.

Πλευρική στήλη

Ρίξε μια ματιά στα κουτιά που τοποθετούνται στα δεξιά της σελίδας.

Κατηγορία

Επίλεξε Ανακοινώσεις αν το κείμενο αποτελεί ανακοίνωση για μελλοντική δραστηριότητα ή Τα νέα μας αν πρόκειται για ανταπόκριση από κάποια εκδήλωση.

Ετικέτες

Από τις υπάρχουσες ετικέτες, χρησιμοποίησε εκείνες που ταιριάζουν στην ανάρτησή σου. Αν θεωρείς απαραίτητο να προστεθεί κάποια καινούρια, ενημέρωσε το συντονιστή στο moderator@agonistes.gr ή στο epikoinonia@agonistes.gr.

Χαρακτηριστική εικόνα

Η ιστοσελίδα βασίζεται στη δύναμη της εικόνας. Διάλεξε για το άρθρο σου από τα πολυμέσα μία υπάρχουσα ή ανέβασε μία, σέρνοντάς την στο εμφανιζόμενο παράθυρο. Πάτησε Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας.

Οι εικόνες που ανεβάζεις φρόντισε να είναι -κατά προτίμηση- οριζόντιες και με διαστάσεις 800px × 600px (ή παραπλήσιες).

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Αν πρόκειται για ανάρτηση που αφορά συγκεκριμένη ημερομηνία, δήλωσέ την πατώντας Προσθήκη. Μπορες να προσθέσεις παραπάνω από μία, αλλά ας μην είναι πολλές περισσότερες. Πάτησε το κουμπί Αποθήκευση που ακολουθεί ώστε να εμφανίζεται η ανάρτησή σου στο ημερολόγιο της ιστοσελίδας.

Σε περίπτωση που δε σου εμφανίζεται ένα ημερολόγιο όταν επιλέγεις το στοιχείο εισόδου, η αποδεκτή μορφή είναι ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ, π.χ. 1821-03-25.

Δημοσίευση

Το λογισμικό WordPress φροντίζει να αποθηκεύει το άρθρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παρά ταύτα, καλό είναι να πατάς Αποθήκευση μετά από κάθε σημαντική αλλαγή, ενώ για να δεις ανά πάσα στιγμή πώς εμφανίζεται στον επισκέπτη της ιστοσελίδας, πάτα Προεπισκόπηση.

Ανάλογα με τα δικαιώματα του λογαριασμού σου, το κουμπί που πατάς προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγγραφής άρθρου λέγεται Δημοσίευση ή Υποβολή για έλεγχο. Μπορείς, βεβαίως, αργότερα να επεξεργαστείς την ανάρτησή σου.

Εξάλλου, μπορείς να ορίσεις αν θέλεις η δημοσίευση να γίνει άμεσα ή σε συγκεκριμένο χρόνο, στο παρελθόν ή στο μέλλον. Στην τελευταία περίπτωση, το εν λόγω κουμπί τρέπεται σε Προγραμματισμός.

Εμπλουτισμός κειμένου

Ένα άρθρο γίνεται να περιέχει επιπροσθέτως πολυμεσικό υλικό.

Εικόνα

Έχοντας τον δρομέα στο κατάλληλο σημείο, επίλεξε Προσθήκη πολυμέσων. Έχοντας ενεργή την καρτέλα Εισαγωγή πολυμέσων στην αριστερή στήλη, διάλεξε μία εικόνα από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων ή ανέβασε από τον υπολογιστή σου, σέρνοντάς την στο παράθυρο που εμφανίστηκε. Πάτα Εισαγωγή στο άρθρο.

Μπορείς να επεξεργαστείς τον τρόπο εμφάνισης μιας εικόνας (ή και να τη διαγράψεις), επιλέγοντάς την.

Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερες εικόνες, οι οποίες θα εμφανίζονται στο χρήστη σαν παρουσίαση, δες την παράγραφο ακριβώς παρακάτω.

Συλλογή

Παρόμοια με την εισαγωγή της εικόνας, επιλέγεις Προσθήκη πολυμέσων. Από το παράθυρο που εμφανίζεται ενεργοποίησε στα αριστερά την καρτέλα Δημιουργία συλλογής. Ανέβασε όσες δεν υπάρχουν ήδη στα πολυμέσα και επισήμανε εκείνες που πρόκειται να συμπεριληφθούν στη συλλογή. Πάτα Δημιουργία νέας συλλογής. Αναδιάταξε κατά βούληση τις εικόνες και πρόσθεσέ τους λεζάντα στο πεδίο κάτω από καθεμία. Στο τέλος, πάτα Εισαγωγή συλλογής.

Αν επιλέξεις τη συλλογή, μπορείς να την τροποποιήσεις ή να τη διαγράψεις με το αντίστοιχο κουμπί.

Βίντεο

Αν το αρχείο video καταλαμβάνει το πολύ 64MB και έχει τύπο mp4, το προσθέτεις σαν να ήταν εικόνα.

Διαφορετικά, το ανεβάζεις στο Vimeo με το λογαριασμό της πόλης σου. Αν δεν γνωρίζεις πώς ή δεν έχεις πρόσβαση, ρώτησε τον υπεύθυνο της πόλης σου ή τον προκάτοχό σου ή στείλε στο epikoinonia@agonistes.gr. Έπειτα, στο σημείο του κειμένου όπου θέλεις να τοποθετήσεις το video, πρόσθεσε το URL του video, όπως φαίνεται στη γραμμή διεύθυνσης του browser.

Μουσική

Εφόσον το αρχείο έχει τύπο mp3, το εισάγεις όπως και στην περίπτωση της εικόνας, αρκεί να είναι μικρότερο από 64MB.

Εάν όμως θέλεις να δημιουργήσεις μία λίστα αναπαραγωγής, αφού πατήσεις Προσθήκη πολυμέσων, επίλεξε από την αριστερή στήλη Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής ακουσμάτων και διάλεξε ένα αρχείο από τη βιβλιοθήκη ή ανέβασε ένα, σέρνοντάς το στο εμφανιζόμενο παράθυρο. Επίλεξε Δημιουργία νέας λίστας αναπαραγωγής. Στη συνέχεια μπορείς να δώσεις ένα τίτλο σε κάθε αρχείο ήχου, να τα αναδιατάξεις και να ρυθμίσεις τι περιεχόμενο θα εμφανίζεται στον player (από τη στήλη στα δεξιά). Τέλος, πάτησε Εισαγωγή λίστας αναπαραγωγής ήχου.

PDF

Πάτησε Προσθήκη πολυμέσων και ανέβασε το αρχείο PDF από τον υπολογιστή σου. Πρέπει να είναι μικρότερο από 64MB. Αντίγραψε το URL από το αντίστοιχο πεδίο της στήλης στα δεξιά. Κλείσε το παράθυρο προσθήκης πολυμέσων από το κουμπί “x” και όχι το κουμπί της εισαγωγής. Έπειτα, στο σημείο που θέλεις να εμφανίζεται η εφαρμογή ξεφυλλίσματος του αρχείου PDF, πληκτρολόγησε τον σύντομο κώδικα
[real3dflipbook pdf="URL"]
όπου URL η τιμή που αντέγραψες προηγουμένως.

Σημείωση

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, επικοινώνησε με το συντονιστή στο epikoinonia@agonistes.gr.

Καλή συνεργασία!

agonistes.gr