Να εξομολογούμαι μόνο όταν είμαι έτοιμος ή πρέπει να πηγαίνω ακόμα κι αν δεν θέλω;

Ερώτηση που λάβαμε:

Πρέπει να εξομολογούμαι μόνο όταν είμαι έτοιμος ή ακόμα και αν δεν θέλω;

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω!

*Η απάντηση της ιστοσελίδας μας προσεχώς…

Facebooktwitterpinterestmail

One thought on “Να εξομολογούμαι μόνο όταν είμαι έτοιμος ή πρέπει να πηγαίνω ακόμα κι αν δεν θέλω;

 • 19 Μαρτίου 2021, 20:56
  Permalink

  Σίγουρα το να είμαστε έτοιμοι πριν την εξομολόγηση είναι πολύ καλό. Νιώθουμε πιο ωραία, και περιμένουμε πως και πως να τα πούμε όλα στον πνευματικό μας και να φύγει από πάνω μας το βάρος της αμαρτίας.
  Ωστόσο, κάποιες φορές δεν νιώθουμε έτοιμοι, ή ακόμη και διστάζουμε να πάμε. Τότε είναι που θα μας βοηθήσει να φέρουμε στο μυαλό μας τα οφέλη της εξομολόγησης. Δηλαδή, τί κερδίζουμε με την επίσκεψη στον πνευματικό μας. Τότε, θα γεμίσουμε με θάρρος, και θέληση, καθώς θα δούμε ότι είναι ένα κλειδί του Παραδείσου. Η πόρτα της νέας ζωής που μας περιμένει. Θα συγχωρεθούν όλες οι αμαρτίες μας και από εκείνη τη στιγμή θα είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν, χωρίς αμαρτίες ”στην πλάτη μας”. Θα ελευθερωθούμε από τα βάρη μας και θα ξεκινήσουμε νέο αγώνα, ελπίζοντας να είναι καρποφόρος.
  Κάτι τελευταίο… η σκέψη ”δεν είμαι έτοιμος για εξομολόγηση” είναι απλώς μία ιδέα. Ότι κι αν έχει προηγηθεί πριν την εξομολόγηση, όταν μπαίνουμε στο εξομολογητήριο ξέρουμε ότι όλα πια είναι στο παρελθόν. Και μετά, ότι κι αν νιώθουμε, έχουμε μία βεβαιότητα μέσα μας ότι άξιζε τον κόπο. Και… αν δεν πάει μία εξομολόγηση όπως περιμέναμε δεν πειράζει. Η επόμενη μπορεί να είναι καλύτερη. Εξάλλου, δεν έχει σημασία τόσο το πως νιώθουμε αλλά το τί κερδίζουμε με την εξομολόγηση και ότι γινόμαστε ένα με τον Θεό συμμετέχοντας στα μυστήριά Του. Ελπίζω να έρθει η στιγμή για όλους μας να ποθούμε την εξομολόγηση!

  Σχολιάστε
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *