Πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε ο φιλόδοξος διαγωνισμός για το καλύτερο νέο επιτραπέζιο των Χαρούμενων Αγωνιστών στα πλαίσια του 3ου πανελληνίου διαγωνισμού Χ. Α., “Ώρα για παιχνίδι!”.

Συνολικά 9 πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές από 5 δημιουργούς κατατέθηκαν στην επιτροπή του διαγωνισμού. Άλλες με πολύ πρωτότυπες ιδέες, άλλες με μεγάλο όγκο εργασίας από πίσω, άλλες με την υπόσχεση να μας συντροφεύουν σε πολλές κατασκηνωτικές στιγμές και άλλες εκδηλώσεις.

Όλες οι συμμετοχές ξεχωρίζουν για κάτι. Και σε όλες όμως λείπει κάτι.

Σε κάποια παιχνίδια οι πρωτότυπες ιδέες και οι ωραίοι μηχανισμοί επισκιάζονται από κάποιες μη ρεαλιστικές παραμέτρους που καθιστούν δύσκολη την πλήρη ανάπτυξή τους. Κάποια άλλα στερούνται κάποιου ενδιαφέροντος μηχανισμού που θα ζωντάνευε το πλούσιο υλικό που τα απαρτίζει. Και τέλος κάποια άλλα ενώ είναι πολύ ολοκληρωμένες και αξιόλογες προτάσεις επιτραπέζιου  παιχνιδιού, εντούτοις κινήθηκαν σε γραμμές που χαράχτηκαν πριν από εκείνα και σε κανονισμούς και μηχανισμούς που περισσότερο αντιγράφηκαν παρά εμπλουτίστηκαν και τροποποιήθηκαν.

Επομένως η επιτροπή του διαγωνισμού βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Από τη μία τα ανωτέρω δεδομένα των 9 παιχνιδιών και από την άλλη το πλουσιοπάροχο ανακοινωθέν δώρο μόνο για τον πρώτο.

Είναι προφανές ότι καμία συμμετοχή δεν ξεχώρισε τόσο πολύ που να δικαιούται μόνο αυτή δώρο.

Έτσι, μετά από μακρά σκέψη η επιτροπή κατέληξε στο να μοιραστεί το δώρο στο σύνολο των 5 δημιουργών για τον ιδιαίτερο κόπο που κατέβαλαν και τις εμπνεύσεις που είχαν, λαμβάνοντας όλοι εξίσου από ένα μικρό συμβολικό δώρο.

Βέβαια η επιτροπή επιφυλάσσεται σε κάποια από τα παιχνίδια να συνεισφέρει με τα πορίσματα της εργασίας της προκειμένου να γίνουν πιο λειτουργικά και να χαρίσουν στο μέλλον ευχάριστες στιγμές σε όλους μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς για το μεράκι και τον κόπο τους!