Ερώτηση που λάβαμε:

Πώς αντιμετωπίζουμε μια ασθένεια μόνιμη που μπορεί να μην είναι εμφανής στους γύρω μας αλλά μας βασανίζει και ξέρουμε ότι η ζωή μας δεν θα μπορεί να προχωρήσει ανθρωπίνως κανονικά;

Η απάντηση της ιστοσελίδας μας:

  1. Να πιστέψεις βαθειά σου ότι σε άγγιξε, σε σφιχταγκάλιασε ο Θεός της αγάπης. Ό,τι επιτρέπει ο Θεός, αποβλέπει στο αληθινό μας συμφέρον. Είναι οπωσδήποτε για το καλό μας.

  2. Να ξεκινάς τη μέρα με καρδιακή προσευχή σε Αυτόν που μας υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας όλα τα χρόνια της ζωής μας και τώρα και πάντα. “Με Σένα και για σένα Χριστέ μου! Σε ευχαριστώ…”

  3. Να αποκτήσεις βαθειά σχέση με τον Χριστό μας και τους Αγίους Του. Ο Απόστολος Παύλος, για παράδειγμα, είχε «σκόλοπα τῇ σαρκί» δηλαδή κάποια ασθένεια που μόνιμα τον βασάνιζε αλλά ο Θεός τον ενίσχυε με τη χάρη του. Αλλά και σύγχρονοι άγιοι, όπως πχ ο Άγιος Πορφύριος είχαν τέτοιες δυσκολίες και τις αντιμετώπισαν με πίστη.

  4. Να παίρνεις θάρρος από άλλα παιδιά της ηλικίας σου που έχουν τέτοιες δυσκολίες στην υγεία τους. Βάλε μια φωτογραφία στο γραφείο σου ενός παραολυμπιονίκη, που να σε εκφράζει, να τον βλέπεις να αγωνίζεται.

  5. Να ασχολείσαι με κάτι που να σε ευχαριστεί. Δραστηριοποιήσου όσο μπορείς. Έτσι οι σκέψεις που σε «ρίχνουν» θα φεύγουν.

  6. Αν έχεις τη δυνατότητα, να αθλείσαι ώστε να κρατάς σε καλή φυσική κατάσταση το σώμα σου όσο μπορείς.

  7. Ας ακολουθείς τις οδηγίες των γιατρών και ας μην απογοητεύεσαι.